Efterfrågan ökar när det gäller IT-profiler med breda kunskaper. Oavsett om du tillhör kategorin specialist eller generalist hjälper vi dig som kan IT att hitta rätt. Den snabba tekniska utvecklingen i samhället ställer ständigt nya krav på kunskaper och leder till många nya arbetstillfällen. Tydliga exempel är applikationsutvecklare, grafiska designers och webbredaktörer i sociala medier.(Hitta IT-jobben här)

Så går det att läsa i kategorin för IT-jobb hos Jobbusters personaluthyrning. Och visst har IT-jobben ökat avsevärt, allt från projektledare för webb till rena programutvecklare. Allt sker via datorer idag, reklam, marknadsföring, företagande och handel för att nämna några. Detta gör att pressen blir hård på de som vill arbeta inom IT att hålla sig uppdaterade. Saker förändras snabbt inom just tekniken och därför behöver man uppdateras konstant inom sitt område. Därför finns det nu IT-gymnasium där eleverna får den IT-kompetens som behövs för att få ett yrke inom just den branschen. Vare sig det är ingenjörer eller marknadsförare så efterfrågas en hög kompetens. Det är inte bara olika program i datorn som man ska kunna hantera, vi menar då självklar programvaror som Office-paket och mer webbinriktade Java-script. Utan det handlar också om att kunna hantera sociala medier. Det är en ständig närvaro på nätet, både professionellt och på fritiden. Detta innebär många positiva saker men också några negativa.

Ständig närvaro stressar

tangentbord dator

Det har blivit en aktiv debatt kring hur anställda känner stress inför att ständigt vara närvarande genom tekniken. Det kan handla om mejlkonversationer med chefen på fritiden men också att känna sig närvarande i företagets sociala sidor på nätet. Den stress som uppstått att känna ett behov av att alltid vara tillgänglig har gjort att många anställda kikar på telefonen oftare och har svårt för att koppla av. Därför har det blivit ett problem för många att sätta gränser, sådana gränser som att stänga av jobbmejlen fysiskt efter arbetsdagens slut, men också att faktiskt vara ledig rent psykiskt. Undersökningar visar att det är få arbetsgivare som faktiskt anser att den anställde bör svara på mejl efter att arbetsdagen är slut och problemet kan ligga hos den anställde som helt enkelt måste lära sig att dra en gräns.