Stockholm är en vacker stad och Apple ett av världens mäktigaste företag. Inte konstigt att de nu vill slå sig ned i Stockholm – på en av Stockholms finaste plaster. De har nyss köpt tomträtten vid Hamngatan där Fridays står, men allt är ännu inte guld och gröna skogar. 

3291591-macintosh-loggaApple är ett företag som det skrivs mycket om, och vi har tidigare skrivit om att detta är företaget med stort F. Självfallet ska ett företag med stort F få välja att slå sig ned vart helst de vill. Men, så är det riktigt inte och kanske är det bra. Just nu går det att läsa om att Apple vill slå sig ned med ett flaggskepp i Kungsträdgården i Stockholm. I tidningen Dn går det att läsa att Apple redan köpt tomtplatsen från Fridays.

 ”Vi måste diskutera platsen först och arkitekturen sedan. Hur vi ska utveckla parken, det är den viktiga frågan. Det här går på tvärs och rimmar illa med det staden i övrigt tänker med parken, att koncentrera evenemangen i Kungsträdgården till en begränsad yta och göra den mindre kommersiell.”

Vad som kommer att ske är att båda parter måste vara överens. Apple får bygga nu om de vill, men då får byggnaden inte sticka ut och ska den sticka ut så måste de ta hänsyn till att sidan mot Hamngatan kan vara kommersiell, medan den andra sidan ska vara inbjudande och gå hand i hand med Kungsträdgården.