Framtiden verkar finnas i det digitala och människan tror sig kunna skapa allt. Men, går allt att skapa så bra som man hoppas? Nu vill Facebooks grundare Mark Zuckerberg skapa en personlig assistent som ska hjälpa honom med vardagens bestyr.

Att få personlig assistans genom Assistanskompaniet är en hjälp som många människor behöver i samhället för att leva ett så bra liv som möjligt. Nu går det att läsa att Facebooks grundare vill genom kodning skapa en personlig assistent som ska kunna underlätta vardagen. Kanske är det även framtiden? Men, man kommer aldrig att få den personliga kontakten som är så otroligt viktigt och ibland mer viktig än vad man kan ana.

Nyårslöfte: en personlig assistent

Det är i Veckans Affärer som man kan läsa att Mark Zuckerberg har sagt att han har som nyårslöfte att koda en personlig assistent. Detta då han har en utmaning under varje år som han ska ta sig an. Nu har han sikte på att skapa en egen Jarvis från Iron Man. Och om man utgår från hur hans löften varit föregående år som han lyckats med: lärt sig mandarin, träffat en ny person varje dag samt läst två böcker varje månad så har han oddsen på sin sida att han kommer att lyckas.

Använder redan befintlig teknik

768168-technology-mindDen teknik som man behöver för att skapa en egen AI finns redan, så han behöver inte uppfinna hjulet igen. Vad han nu vill att den tekniken ska lära sig att känna igen hans röst samt att den ska kunna kontroller musik, ljus och temperatur. Han vill även att den ska kunna hålla koll på hans dotter som nu är nyfödd. Han har även tankar kring jobbet att hans tekniska digitala assistent ska kunna visualisera data i ett VR-headset skriver adweek.