Oerhört många möjligheter har kommit med Internet. Vi kan ta reda på i princip allt, kommunicera med hela världen och spara massor av information med hjälp av Internet. Men en möjlighet som nästan är större än alla andra är att vi kan köpa precis vad vi vill med hjälp av ett knapptryck.

Att handla på nätet är något många av oss har testat på. Men en del drar sig ifrån att göra det på grund av den bristande säkerheten. Med ett EU-direktiv som trädde i lag i juni försökte Europas politiker göra något åt problemet. De nya reglerna innebär att webbföretag i EU-länderna måste sköta sin distanshandel på ett bättre sätt. Kunden ska få mer tydlig information vid köp om varans pris och total kostnad för köpet. Kunden ska även ha rätt att lämna tillbaka varan inom 14 dagar och leveransen av varan måste ske inom 30 dagar.

En nackdel, som nu börjar justeras, är alltså att internetshopping kan vara lite osäkert. Men att handla på nätet har så många fördelar som väger upp de få nackdelarna. Bland annat är det mycket lättare att få rabatt på ditt köp när du handlar på nätet än när du handlar i en fysisk butik. Det finns en hel del sajter som samlat alla rabatter och erbjudanden från olika nätbutiker. En utav de bästa sajterna för rabattkoder är Gratislandet. En annan positiv sak med att handla på nätet är att det oftast är billigare. När ett företag slipper alla kostnader som kommer med en fysisk butik kan de dra ner priserna på sina varor. Även nätsajter där det finns en fysisk butik är bra eftersom att det som tagit slut i butiken ofta finns online. Men den största fördelen med att handla på nätet måste ändå vara smidigheten. Du behöver inte gå en meter för att handla utan kan göra det hemma i soffan med ett enkelt knapptryck.

grat