Hur bra är nya iPhone 7? Det är en fråga som många ställer sig – och enligt experterna är kritiken överhängande positiv, trots vissa buggar.

Närbild på appar i iPhone-telefonDen senaste iPhone modellen i raden av telefoner som Apple släppt har vållat en hel del debatt huruvida telefonen är så bra som den påstås eller om det ens är värt att köpa telefonen. Vad kritikerna bland annat pekar på är att iPhone 7 till exempel inte har några större nya förändringar förutom sina sladdlösa hörlurar och dubbla kameror, något som dock inte är till nackdel för telefonen. Vad recensenten som testat 7:an för Svenska Dagbladets räkning skriver bland annat att man kan se en stor och tydlig förbättring på kamerans kvalitet – vilket också är något man länge efterfrågat att iPhone modellerna ska ha. Något som dock inte är speciellt innovativt är iPhone 7 utseende som i grund och botten liknar dess föregångare till mångt om mycket, men självklart behöver du köpa ett anpassat iPhone 7 skal om du vill ha skal på telefonen, för fullt exakt lika dan är telefonen trots allt inte. Dock är den här telefonen vattentålig, skriver 99mac, vilket verkligen talar till dess fördel eftersom att detta också medför att man på denna modell fokuserat på att göra hela telefonen mer stryk- och trycktålig vilket är positivt. Tyvärr är allt inte guld och gröna skogar med den nya telefonen – trots att telefonen bara släpptes för några dagar sedan har apporter om buggar kommit in.

Buggar i iPhone 7

För några dagar sedan släpptes iPhone 7 ut till konsumenterna och precis som alltid när Apple släpper en ny telefon så ringlade köerna lång för att få fatt i den nya modellen. Men var det värt det? I sociala medier har i dagarna hört upprörda röster från kunder skriver Expressen som rapporterar om hur de nya hörlurarna till exempel ”tar över” telefonen och byter låtar. Likaså berättas om hur hörlurarna även slår igång Siri, börjar spela upp videos, avbryter video eller sätter igång musik utan att personen rört lurarna – något som Apple uppger sig vara på hugget med att fixa genom att inom kort lansera en uppdatering. Så frågan är: hur bra är nya iPhone 7? Bra och enligt förväntan trots buggen. Låt oss lista fördelarna:

  • Tål mer – kan tappas både i golv och få vatten på sig.
  • Sladdfria hörlurar – slipper glappande sladdar, lyssna sladdfritt.
  • Två kameror – med bättre pixel och fokus, slår alla tidigare telefoner från Apple.