Vad är nytt i Iphone-världen egentligen? Och behöver en verkligen köpa den senaste hela tiden, när den förra kom ut bara för ett år sedan? Vill man trots allt köpa en ny är ett tips att göra ett klipp och köpa den i Storbritannien eftersom pundet är så billigt efter Brexit.

 

500x500-001_10113358a-4_1000x1000Tekniken går framåt hela tiden, så fort dessutom att det inte är helt fel att hålla fast vid den teknik som var inne bara för ett år sedan, eftersom det fortfarande fungerar. På www.ielektronik.se hittar man bland annat begagnade, olåsta telefoner. Det blir både billigare och mer miljövänligt att handla så. Kanske är det smart också, med tanka på att Iphone tydligen är på en nedåtgående trend, om man får tro denna artikel i Dagens Industri Digital.

Enligt artikel går försäljningen av Apples Iphone trögare än väntat och det verkar som om smarttelefonen med äpplet har sett sina glansdagar passera. Om än tillfälligt. Men tydligen väntar sig teknikjätten att försäljningen ska öka under julhandeln, som står för dörren. Enligt företagets vd Tim Cook säljer man just nu fler nya telefoner än vad man faktiskt kan tillverka.

Ett svagt pund gör mobiler billiga i Storbritannien

Vill man göra ett riktigt fynd kan man köpa sin Iphone 7 via Storbritannien eftersom pundet just nu är så svagt på grund av allt vad gäller Brexit. Det är nämligen så att pundet har rasat med hela 11 procent i jämförelse med kronan, och 17 procent i jämförelse med euron. I Expressen görs en lista på var det kostar att köpa Iphone 7 billigaste i EU, som synes är det hela tusen kronor billigare på de brittiska öarna jämfört med i Sverige:

  • Storbritannien – Cirka 6 500 kronor
  • Schweiz – Cirka 6 770 kronor
  • Österrike och Tyskland – Cirka 7 360 kronor
  • Spanien, Frankrike, Belgien och Nederländerna – 7 460 kronor
  • Sverige – Cirka 7 500 kronor
  • Polen – Cirka 7 520 kronor

pexels-photo-132589-largeDet är inte bara priset på den populära mobilen som är ett resultat av Brexit. Storbritanniens beslut att lämna EU har fått flera följder, som det rapporteras om i Veckans Affärer bland annat. Bankerna flyr landet och många är rädd för att pundet kommer sjunka till nya bottennivåer samt att den inre marknaden till EU stängs om inte nya avtal skrivs under. I mataffärerna är det vidare glassbrist och många britter oroar sig säkerligen över hur det hela kommer sluta, samt ångrar att de röstade för en utgång ur unionen. Den 17 oktober sjönk det brittiska pundet till under 1,10 Euro, det är för första gången sedan i mars 2010, i efterdyningarna av den stora ekonomiska krisen 2008.

För alla som har en Iphone redan meddelas det bland annat i MacWorld om hur den senaste uppdateringen som släpptes av IOS har givit användarna massor av nya emojis samt bakgrundsbilder och roliga effekter. Bland annat händer det saker när man skriver vissa saker i meddelanden, att mobilen reagerar på särskilda ord, som ”grattis” exempelvis. Men det är bara synligt för de som har installerat denna nysläppta uppdatering.